Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Publicerat:
Tema: Nyheter | Taggar: lösenord säkerhet

Change Your Password Day

Change Your Password Day, eller ”Byt Ditt Lösenord-dagen,” är en årlig händelse som äger rum idag, den 1 februari. Den syftar till att påminna och uppmuntra människor att regelbundet ändra sina lösenord för att förbättra sin digitala säkerhet. Denna dag är en viktig påminnelse om att skydda din digitala identitet i en tid där nästan alla aspekter av våra liv finns online.

Skydda dig mot digitala bedrägerier

Bli medlem på SkimSafe Online så gör vi jobbet åt dig.

1. Skydda mot dataintrång:

Med den ökande mängden digital information som delas och lagras online är risken för dataintrång större än någonsin. Genom att byta lösenord regelbundet minskar du risken för att obehöriga personer får tillgång till dina personliga uppgifter.

2. Försvar mot lösenordsstöld:

Hackare utnyttjar ofta svaga eller stulna lösenord för att få tillgång till konton. Genom att ändra ditt lösenord regelbundet försvårar du deras försök att stjäla din identitet eller information.

Visste du att en dator kan knäcka ett lösenord på 6 tecken på mindre än 30 sekunder? Så skapar du säkra och starka lösenord.

3. Förhindra kontokapningar:

Många av oss har konton på sociala medier, e-posttjänster och andra online-plattformar. Genom att ändra dina lösenord minskar du risken för att någon kapar dina konton och utger sig för att vara du.

4. Främja goda lösenordsvanor:

Change Your Password Day fungerar som en påminnelse om att skapa starka, unika lösenord och använda olika lösenord för olika konton. Det är en chans att utveckla goda lösenordsvanor som ökar din digitala säkerhet.

5. Minska riskerna för ekonomiska förluster:

Om dina konton eller online-tjänster blir utsatta för bedrägerier kan du drabbas av ekonomiska förluster. Genom att byta lösenord regelbundet minimerar du risken för sådana händelser.

6. Skydda din digitala integritet:

Dina digitala uppgifter kan innehålla känslig information om ditt privatliv och din ekonomi. Att byta lösenord regelbundet hjälper till att skydda din digitala integritet och personliga information.

I dagens digitala värld är det avgörande att ta din digitala säkerhet på allvar. Change Your Password Day är en möjlighet att påminna oss om vikten av att skydda vår digitala identitet och ta aktiva steg för att förhindra potentiella hot. Så kom ihåg, den 1 februari är det dags att ändra dina lösenord och göra din online-värld lite säkrare.Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: