Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

SkimSafe skyddar dig mot bedrägeri

Här har vi samlat information om de typer bedrägerier och brott som vi skyddar mot. Det finns även tips och tricks samt bra information om vad du själv kan göra för att skydda dig mot flera av Sveriges vanligaste bedrägerier.

Vill du hålla dig uppdaterad med vilka metoder bedragare använder sig av? Läs mer här.

ID-kapning

ID-kapning

ID-kapning är när någon utan ditt godkännande använder sig utav din identitet för att t.ex. köpa saker, ta lån eller lura familj och vänner. Det är ett av Sveriges allra vanligaste brott och här har vi samlat tips på vad du själv kan göra för att minimera risken att bli utsatt för ID-kapning. Du kan även göra vårt test för att se hur säker du egentligen är.

Läs mer om ID-kapning

Kundcase: Ingemar blev ID-kapad. Så fick han hjälp.

Phishing

Phishing, även kallat nätfiske, är ett bedrägeri där bedragaren försöker lura dig genom att skicka SMS eller epostmeddelande till dig.

Syftet är att lura till sig din information eller dina uppgifter. Det kan vara din e-postadress, personnummer och bankkortsnummer, men även juridiska medgivanden.

Läs mer om Phishing

Näthat

Ungas psykiska hälsa är tyvärr sämre än någonsin tidigare. Paralleller kan dras till det uppkopplade samhället och inte minst sociala medier – där jakten på likes och popularitet kan ta obehagliga vändningar med elaka publiceringar och kränkande påståenden. Vi måste anpassa oss efter tiden och använda oss av rätt verktyg för att förhindra näthat och mobbning online!

Läs mer om näthat

ID-skydd

När man sitter framför en skärm är det lätt att känna sig säker – men låt inte skenet bedra! I själva verket tar du alltid en viss risk när du till exempel loggar in på ett konto eller fyller i dina kortuppgifter vid ett internetköp.

All information som du lämnar ut sparas, och i fel händer kan den användas till både ID-kapningar och kortbedrägerier. I takt med att ID-bedrägerierna ökar blir det allt viktigare att bevaka och skydda sina privata uppgifter. Ett omfattande ID-skydd är en effektiv lösning för en tryggare och säkrare tillvaro!

Läs mer om ID-skydd

Hackade konton

Vi lever i en storhetstid för hackers. Aldrig förr har kriminellas metoder varit så sofistikerade som idag, och med duktiga hackers vid spakarna är risken att bli upptäckt minimal. E-postkonton, kontoinformation från hemsidor och konton på streamingtjänster är attraktivt för hackers att antingen sälja vidare eller använda själva.

Läs mer om tecken på ett hackat konto

Kundcase: Carinas Facebook-konto blev kapat – så fick hon tillbaka det.

Kapad e-postadress

På internet kryllar det av klåfingriga cyberbrottslingar som försöker hitta en väg in i våra privata e-postkonton för att lura andra personer på pengar. Mejla säkert och håll bedragare borta från din e-post!

Läs mer om hur du skyddar din e-post

Intrång på Facebook

Hackat eller kapat Facebook-konto SkimSafe hjälper dig

Idag har de allra flesta ett konto på världens största digitala plattform – Facebook. Oavsett hur just du använder ditt Facebook-konto kan det få ödesdigra konsekvenser om kontot blir hackat. I värsta fall rör det sig om ett bedrägeri som kan få konsekvenser både för dig själv och dina vänner.

Läs mer om kapning av Facebook konton

Darknet

Darknet - ett paradis för kriminella

Om man gräver riktigt djupt finns det undangömda sidor som inte är till för offentligheten. Denna värld består av dolda sidor och forum där personer kan kommunicera anonymt. Här sker även kriminell handel med både droger, vapen och personliga uppgifter. Darknet har blivit alltmer populärt bland kriminella som i det fördolda kan bedriva sina verksamheter utan risk för att upptäckas.

Läs mer om Darknet

Att bestrida en fakura

Ibland kan ett företag skicka en felaktig faktura. Eller så är det en faktura på en vara eller tjänst du inte alls har beställt eller fått levererad. Om du har fått en felaktig faktura ska du bestrida den snarast möjligt.

Läs mer om att bestrida en faktura