SkimSafe behövs för att göra plånboken helt säker

Ibland frågar kunder oss om SkimSafe behövs. Låt oss börja med att förklara hur tekniken i de nya kontaktlösa korten fungerar och vilka risker som finns. För den som är insatt i tekniken är det lätt att förstå varför SkimSafe behövs. Vi börjar därför med att förklara tekniken så att du själv kan avgöra om SkimSafe behövs.

Idag har alla svenska kortutgivare och banker börjat använda kontaktlös betalning eller ”blipp” som är en ny typ av teknik. Med kontaktlös betalning behöver du inte ange din PIN-kod och många tycker att det är smidigt. Det är också snabbt och bekvämt med kontaktlös betalning eller ”blipp”, vilket har gjort det populärt. Tidigare betalkorten krävde att du slog in din PIN-kod vid varje köp vilket kan vara vara en säkerhetsrisk. En kriminell kan kika över din axel och se när du slår in PIN-koden. Tyvärr finns det en ny och ännu större säkerhetsrisk med de nya korten. Tjuvar kan utnyttja den kontaktlösa funktionen för att ”blippa” ditt kort och stjäla kortuppgifterna och sen handla på internet.

Idag kan du handla utan kod och kassaterminalerna i butik behöver inte godkännande av dig för att läsa ditt bankkort. Det går snabbt och smidigt att betala men innebär också en säkerhetsrisk. Vem som helst kan läsa av ditt bankkort via den trådlösa ”blipp”-funktionen.

Avläsning av det kontaktlösa chippet i ditt bankkort

Det kontaktlösa chippet finns inbyggt i alla bankkort idag. Det kontaktlösa chippet lagrar dina kortuppgifter helt okrypterat i ditt bankkort. Det är det kontaktlösa chippet som gör att du kan betala trådlöst och utan din PIN-kod. Chippet gör också att bedragarna kan läsa av dina kort utan att fysiskt nudda vid kortet. Det enda bedragaren behöver är en billig kortläsare eller en vanlig mobiltelefon.

Kortets uppgifter som kan scannas trådlöst utan PIN-kod är:

  • Ditt kortnummer
  • Utgångsdatumet på kortet
  • Vilken typ av bankkort det är
  • I vissa fall, de senaste transaktionerna.

Uppgifterna ovan är allt tjuven behöver för att slutföra ett köp med ditt kort på internet. Många e-handlare kontrollerar inte om namn och adress överensstämmer med kortinnehavarens. Nästan hälften av alla hemsidor kräver inte den tresiffriga säkerhetskoden, CVV-koden, på baksidan av kortet. Detta enligt en undersökning av American Express. På hemsidor i Sverige är vi vana vid att ange CVV eller CVC-kod, (3 siffrorna på baksidan) eller BankID. Tyvärr lär sig tjuvar snabbt var de kan handla någonstans med trådlöst stulna kortuppgifter.

Bankernas säkerhetssystem upptäcker en del otillåtna transaktioner. Men, det är långt ifrån alla transaktioner som stoppas i tid.

SkimSafe skyddskort skyddar mot trådlös skimming

Skimsafe skyddskort behövs för att säkra dina kortuppgifter

Skimming är obehagligt för den som råkar ut för det. Först stjäl någon kortuppgifterna och sedan dyker det upp köp på kontoutdraget som man inte känner igen. Efter det ska du polisanmäla, kontakta banken för att bestrida de felaktiga köpen och bevisa att du inte gjort dem. Med SkimSafe-kortet i plånboken stoppar du kriminella från att stjäla dina kortuppgifter trådlöst. SkimSafe skyddskort behöver du placera tillsammans med dina bankkort, betalkort eller kreditkort. När du har SkimSafe-kortet i din plånbok är du säker och skyddad mot trådlös skimming. SkimSafe-kortet hindrar tjuvar från att kunna stjäla dina bankkort trådlöst, och du får ha dina kortuppgifter i fred.

Det enda du behöver göra är att placera SkimSafes skyddskort någonstans i din plånbok. SkimSafe-kortet är ett mycket enkelt sätt för dig att säkra din plånbok mot tjuvarnas nya osynliga metod.

SkimSafe behövs

Vid trådlös skimning scannas kortuppgifterna som är tryckta på det kontaktlösa kortets framsida. Dessa uppgifter räcker för att handla med på internet på hemsidor med låg säkerhet. Den absolut vanligaste formen av kontokortsbedrägeri är idag att handla med stulna kortuppgifter på internet. Det är därför mindre intressant för tjuvar att tillverka ett förfalskat kort. Att förfalska ett kort kräver fler kortuppgifter än vad som går att läsa från ett kontaktlöst kort. Den verkliga risken finns därför i otillåtna köp på internet.

När det gäller andra skimming-metoder som sker genom fysisk kontakt med det kontaktlösa kortet så går de att skydda sig mot genom att vidta försiktighetsåtgärder när du använder kortet. Trådlös skimming går däremot inte att förhindra utan extra hjälp. Kontaktlösa korten kan scannas trådlöst trots att de är i din plånbok. Även om du bara går på stan.

Alltså, för att enkelt skydda dina bankkort mot trådlös skimming och minimera risken för kortbedrägeri behövs SkimSafe skyddskort.

Klicka här för att skydda dina kontaktlösa bankkort idag!

Du kanske också gillar

Meny