Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Publicerat:

SkimSafe: varför trådlös skimming inte är en bluff

När de kontaktlösa korten infördes blev det tyvärr också möjligt att trådlöst stjäla de kortuppgifter som behövs för att handla på internet. Kortuppgifterna på ditt bankkort lagras okrypterat på kortet vilket gör det möjligt för tjuvar att trådlöst stjäla dina kortuppgifter. Inlägget är skrivet av SkimSafe som ofta blir tillfrågade i form av säkerhetsexperter att uttala sig om kortbedrägerier (bland annat SVT, Aftonbladet, Expressen). SkimSafe skyddskort säljs idag hos de auktoriserade återförsäljarna Clas Ohlson och MediaMarkt.

Tre vanliga missförstånd om att SkimSafe är bluff

Första vanliga missförståndet/bluff-påståendet:

“AVSTÅNDET ATT LÄSA AV DINA KORT MÅSTE VARA MINDRE ÄN 5 CM FRÅN DITT KORT.”

Vilket avstånd som en tjuv kan läsa av betalkort på beror på hur stark antenn och mottagare utrustningen har. Utrustning som kan läsa av betalkort på en meters avstånd kan enkelt gömmas i exempelvis en väska eller ryggsäck.

Andra vanliga missförståndet/bluff-påståendet:

“HAR DU FLERA KONTAKTLÖSA KORT I DIN PLÅNBOK KAN DU INTE BLI UTSATT.”

Vi har märkt att flera kontaktlösa kort bredvid varandra inte hindrar utrustning från att läsa betalkorten trådlöst. Att en vanlig betalterminal i butik inte kan läsa korten när du har flera kort intill varandra kan bero på att betalterminalerna är byggda för att endast läsa ett kort åt gången. Titta gärna på det här klippet där vi visar att det går att läsa kortuppgifter från betalkort även fast du har flera betalkort intill varandra:

Tredje vanliga missförståndet/bluff-påståendet:

“CVC-KOD OCH NAMN KRÄVS FÖR NÄSTAN ALLA INTERNETKÖP.”

I Sverige är vi vana vid att behöva ange CVC-kod vid köp på internet men utomlands finns många hemsidor som inte kräver CVC-kod. Enligt en studie från American Express är det möjligt att handla utan CVC-kod i 47% av alla webbshoppar. Klicka här för att läsa om American Express studie.

Slutsats: SkimSafe är inte bluff

Vi har utvecklat vårt skyddskort för att det ska vara så enkelt som möjligt att skydda sig mot denna typ av skimming. Vårt skyddskort ser ut som ett vanligt bankkort och innehåller modern teknik i form av en störsändare som bryter den trådlösa informationsöverföringen mellan dina betalkort och tjuvarnas kortläsare. Skimsafe-kortets störsändare aktiveras automatiskt vid ett trådlöst skimming-försök och skapar ett område runt dina kort som gör det möjligt för dig att skydda hela din plånbok mot trådlöst intrång. Kortet skyddar upp till 8 betalkort på en gång. Det enda du behöver göra är att placera skyddskortet med dina andra kort i din vanliga plånbok.

Slutligen vill vi påpeka att ju fler som använder SkimSafe-kortet, desto mindre benägna blir bedragarna att försöka skimma personer på stan. Om ingen skyddar sig, blir det istället lukrativt att utföra metoden. SkimSafe är inte någon bluff. Bli inte ett offer för trådlös skimming.


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång