Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Varning för bedragare som låtsas vara ditt barn
Publicerat:

Varning för bedragare som låtsas vara ditt barn

Polisen varnar nu för bedragare som utger sig för att vara ditt barn eller barnbarn på sms.

Så går det till

Plötsligt får du ett sms från ett nummer du inte känner igen. Det visar sig vara ditt barn eller barnbarn som skriver från ett tillfälligt nummer eftersom deras telefon har gått sönder och är på lagning. Efter några sms ber hen dig om hjälp med pengar, det kan gälla en swish eller hjälp med att betala en räkning. Eftersom ditt barn eller barnbarn har en tillfällig telefon är BankID inte installerat och hen behöver din hjälp akut. 

Kontrollera först

Detta kan vara ett bedrägeri och sedan september har Polisen fått in hundratals anmälningar om likartade tillvägagångssätt. Om du stöter på något liknande så skicka inte pengar utan att säkerställa dig om att det verkligen stämmer! Ring t.ex. ditt barn eller barnbarn på deras gamla nummer först och kontrollera att uppgifterna stämmer.


Om SkimSafe

SkimSafe är ett svenskt säkerhetsföretag grundat 2016 och vår vision är att du ska vara trygg i din vardag. Vi utvecklar innovativa produkter och tjänster som hjälper privatpersoner att skydda sig mot moderna bedrägerier. Idag har vi hundratusentals nöjda kunder och vi samarbetar med stora etablerade butikskedjor som Clas Ohlson och MediaMarkt. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest heltäckande skydd mot moderna bedrägerier och du kan läsa mer om hur SkimSafe Online kan skydda dig här.