Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Publicerat:

Varning för falska jobbannonser 

Vi vill varna för sms och mejl från falska jobbrekryterare. Bedrägeriet riktar sig i första hand mot unga personer som är bekväma med teknik och intresserade av att tjäna snabba pengar. Så här kan ett meddelande se ut:

Detta är ett falskt jobberbjudande och ett exempel på bedrägeriet.

Falsk trygghet

All kommunikation sker sedan via Whatsapp. Kontaktpersonerna är vänliga och professionella. Arbetet sköts vanligen via en digital plattform där man får ett personligt inlogg. Det verkliga bedrägeriet ligger i upplägget kring uppdrag och lön. Lönen bygger på antalet avklarade uppdrag och betalas oftast ut i kryptovaluta. Allt sker inom samma plattform med löftet om att lönen sedan går att omvandla till vanliga pengar.

Skydda dig mot digitala bedrägerier

Bli medlem på SkimSafe Online så gör vi jobbet åt dig.

Luras att investera egna pengar

I praktiken fungerar det som ett investeringsbedrägeri där du ”lånar ut pengar till dig själv”. Genom att återinvestera den intjänade lönen på plattformen kan du ta del av mer välbetalda uppdrag. Så småningom uppmuntras du att investera små summor av dina privata pengar för att avancera snabbare och öka lönen ytterligare.

Låsta pengar

I detta skede är bedrägeriet ett faktum. För att få ut din lön krävs det att du slutför fler uppdrag. Fler uppdrag kostar mer pengar, och din kontaktperson uppmuntrar dig att investera mer av dina egna pengar. Den krassa verkligheten är att du aldrig kommer få ut din lön eller de pengar du investerat på egen hand.Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: