Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Publicerat:
Tema: Nyheter | Taggar: facebook meta säkerhet

Globalt avbrott för Metas plattformar

I går, den 5 mars, låg flera av Metas plattformar, inklusive Facebook, Instagram och Threads, nere under drygt två timmar. Vi förklarar vad som hände.

Problemen började runt klockan 16 svensk tid och drabbade användare världen över. För Facebook-användare innebar det att de blev utloggade från sina konton, medan Instagram-användare inte kunde uppdatera sina flöden.

På Threads visades ett meddelande som sa: ”Förlåt, något gick fel. Försök igen.” och vissa användare upplevde även problem med att logga in på sina Meta Quest-headset. WhatsApp verkade dock inte påverkas utan fortsatte att fungera som vanligt.

Skydda dig mot digitala bedrägerier

Bli medlem på SkimSafe Online så gör vi jobbet åt dig.

Meta gick under eftermiddagen själva ut med ett meddelande om problemet på sin statussida: ”Vi är medvetna om ett problem som påverkar inloggningen på Facebook. Våra teknikteam arbetar aktivt med att lösa problemet så snabbt som möjligt.”

Vid 18-tiden svensk tid meddelade samma statussida att Meta ”återhämtar sig från ett tidigare avbrott som påverkade inloggningen på Facebook, och tjänsterna håller på att återställas.”

Metas kommunikationschef Andy Stone kommenterade avbrottet via plattformen X (f.d. Twitter) och bad om ursäkt till de miljontalsanvändare som påverkades av problemet. Tisdagens avbrott påminner om ett liknande Meta-avbrott som ägde rum 2021, då en konfiguration gjorde att tillgången till Facebook, Instagram och WhatsApp var nere under flera timmar.

Det finns än så länge inga tecken på att avbrottet skulle vara kopplat till någon extern händelse eller attack. Likväl var det många som blev oroliga när de plötsligt inte kunde komma åt sina sociala medier. För de som tidigare fått sina konton på sociala medier kapade är det en alltför välbekant upplevelse.

Problemet med kapningar på sociala medier fortsätter öka och många ger till slut upp försöken att få tillbaka sitt konto. Genom att använda ett unikt och komplicerat lösenord, samt aktivera tvåfaktorsautentisering, höjer du säkerheten på ditt konto väsentligt. För ett mer omfattande skydd mot ID-kapningar och digitala bedrägerier rekommenderar vi SkimSafe Online. Läs mer om vår tjänst här.Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: