Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Öka säkerheten med tvåstegsautentisering
Publicerat:

Öka säkerheten på dina digitala konton 

Vi har tidigare skrivit om vikten av att använda starka, unika lösenord. En annan viktig, och enkel, åtgärd för att höja säkerheten på dina digitala konton är s.k. tvåstegsautentisering.

Vad är tvåstegsautentisering?

Tvåstegsautentisering innebär att inloggningsprocessen sker i två steg och kan aktiveras för många digitala konton, däribland e-post och sociala medier. Det kallas även för tvåstegsverifiering eller tvåfaktorsautentisering/-verifiering.

Utöver lösenord används då en engångskod vid inloggning. Du kan välja att få koden skickad på sms till din telefon eller ansluta en autentiseringsapp som genererar nya koder var tionde sekund. Det finns flera bra autentiseringsappar som går att ladda ner helt gratis, t.ex. Google:s Authenticator och Microsoft Authenticator. 

VARFÖR ska jag ha det?
Tvåstegsautentisering ökar säkerheten och gör det svårare för andra att komma åt dina digitala konton.

VAR aktiverar jag det?
Du aktiverar tvåfaktorsautentiseringen i inställningar på dina olika digitala konton. Oftast hittar du funktionen under säkerhet och inloggning.

HUR fungerar det?
Efter att du skrivit in ditt lösenord får du fylla i en unik engångskod. Engångskoden skickas på sms eller hämtas från en autentiseringsapp som genererar engångskoder.


Om SkimSafe

SkimSafe är ett svenskt säkerhetsföretag grundat 2016 och vår vision är att du ska vara trygg i din vardag. Vi utvecklar innovativa produkter och tjänster som hjälper privatpersoner att skydda sig mot moderna bedrägerier. Idag har vi hundratusentals nöjda kunder och vi samarbetar med stora etablerade butikskedjor som Clas Ohlson och MediaMarkt. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest heltäckande skydd mot moderna bedrägerier och du kan läsa mer om hur SkimSafe Online kan skydda dig här.


Läs mer på temat: