Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Polisen vill öka kunskapen om bedrägerier bland äldre
Publicerat:

Polisen vill öka kunskapen om bedrägerier bland äldre

Det är en sorglig verklighet att kriminella gärna riktar in sig på äldre personer när det kommer till bedrägerier. Polisen vill öka kunskapen om bedrägerier bland äldre och har tillsammans med PRO, SPF Seniorerna och Brottsofferjouren därför startat initiativet Försök inte lura mig. Kampanjen syftar till att öka medvetenheten kring olika former av bedrägeri och vänder sig särskilt till äldre. Projektet innefattar bl.a. utbildningsmaterial och broschyrer där fokus ligger på hur olika bedrägerier kan kännas igen, samt stöd och råd för hantering av dessa. 

“Hur kunde jag vara så dum?”

Många som drabbas av bedrägerier känner en skam efteråt och skuldbelägger sig själva. Vissa drar sig till och med från att polisanmäla brottet. Men det är lätt att vara efterklok och bedragarna är experter på att manipulera sina offer. I samarbete med UR Samtiden har Polisen spelat in flera samtal med brottsoffer där de berättar om deras erfarenheter av romans- och investeringsbedrägerier, bedrägerier i hemmet och telefonbedrägerier. Genom att belysa brotten och hur många som faktiskt drabbas, är förhoppningen att skammen ska minska.

Ökad medvetenhet

Vi på SkimSafe är fast övertygade om att det krävs gemensamma krafter för att bekämpa bedrägerier och deltar aktivt i kampen mot bedragarna. En del i arbetet är att sprida kunskap om brotten och minska stigmat för de som drabbas. Dela gärna detta inlägg och Polisens information med dina nära och kära. Tillsammans blir vi starkare och gör det svårare för kriminella att fortsätta härja fritt! 

Polisens hemsida kan du läsa mer om projektet och på UR Samtidens hemsida kan du se samtliga avsnitt med brottsoffer. 


Vad gör SkimSafe för att stoppa bedrägerier?

I en perfekt värld skulle ingen drabbas av bedrägeri. Tyvärr är verkligheten en annan. Vårt fokus ligger på att förhindra bedrägerier innan de sker. Genom proaktiv bevakning kan vi upptäcka misstänkt aktivitet i ett tidigt skede och på så sätt stoppa ett bedrägeriförsök. Skulle du drabbas, får du som medlem alltid professionell hjälp och en personlig handläggare som hantera ditt ärende.

Här kan du läsa mer om några av de vanligaste moderna bedrägeriformerna just nu.


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång