Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Publicerat:

Så säkerställer vi SkimSafe-kortets kvalitet

Det finns ingen inbyggd spärr i själva bankkorten som hindrar dem från att aktiveras och skicka informationen. Detta gör att bankkorten alltid är startklara till att kommunicera med en kortläsare så fort de kommer i närheten av varandra. Kriminella utnyttjar detta för att stjäla dina kortuppgifter. Det kan därför vara bra att skydda sina bankkort lite extra. I det här inlägget berättar vi om hur vi kontrollerar just ditt SkimSafe-korts funktion och kvalitet.

Kontaktlösa bankkort kommunicerar trådlöst på radiofrekvensen 13,56 MHz. Radiovågor kan röra sig fritt i luften genom t.ex. tyg och läder. Bankkorten kan därför scannas av en kortläsare, även om du fortfarande har dem i din plånbok eller väska.

För att hindra korten från att prata med en kortläsare under tiden du själv inte ska använda kortet, behöver du skydda bankkorten från olovlig läsning.

Vi på SkimSafe har utvecklat och uppdaterar hela tiden den senaste skyddstekniken för bankkort, men vi har även utvecklat ett eget sätt att kontrollera kvaliteten för att den ska vara av högsta klass.

Kontrollerar kvalitet av varje enskilt SkimSafe-kort

Vi har höga krav på varje produkt vi säljer. Därför testas varje enskilt SkimSafe-kort så att vi är säkra på att varje kort når upp till dessa krav. För oss är det viktigaste att du som användare får en produkt som håller hög kvalitet och faktiskt gör det den är till för: att skydda dina bankkort mot trådlös skimming.

Våra ingenjörer har tagit fram den unika processen för vår kvalitetskontroll. Med hjälp av en spektrumanalysator kontrollerar vi den fullständiga funktionen av ditt SkimSafe-kort.

Skyddsfunktionen

Skyddsfunktionen är såklart den viktigaste aspekten av ditt SkimSafe-kort. Därför kontrollerar vi att skyddsfunktionen i varje SkimSafe-kort fungerar som det ska. Vi testar också kortets skyddsfunktion för att säkerställa att det skickar ut en tillräckligt stark skyddssignal för att skydda alla dina kort på en gång. Så länge dina bankkort ligger inom 3 cm från SkimSafe-kortet, är det omöjligt för en tjuv att stjäla din kortinformation trådlöst.

Kompatibilitet

Trådlös kommunikation ingår i allt fler tillämpningar i samhället. Det är därför viktigt att produkter du köper inte påverkar eller stör andra viktiga enheter som använder trådlös kommunikation. Vi som producenter har därför ett ansvar att SkimSafe-kortet t.ex. inte påverkar annan teknik du använder. Bland testen vi utför på SkimSafe-kortet, ser vi till att det inte aktiverar larmbågar i butiker, påverkar din mobiltelefon, med mera.

Känn dig trygg med SkimSafe-kortet

Vi utför kvalitetskontrollen för att du ska kunna känna dig 100% säker på att just ditt SkimSafe-kort fungerar som utlovat.

SkimSafe-kortet löser problemet med otillåten läsning av kontaktlösa kort. SkimSafe-kortet är noga utvecklat för att du på ett enkelt, tryggt och användarvänligt sätt ska kunna hålla tjuvarna borta.

Om du ännu inte har ett SkimSafe-kort, kan du beställa ett här med gratis frakt och leverans direkt till din brevlåda. Beställ här.


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång