Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Undvik bedrägeri i påsk
Publicerat:
Tema: Säkerhet | Taggar: bedrägeri högtider

Undvik bedrägeri i påsk

Med påsken på tröskeln är det viktigt att vara extra uppmärksam online. Bedrägerier tenderar nämligen att öka under högtider, även om tillvägagångssätten är samma som tidigare. Här är fem vanliga bedrägerier att vara extra uppmärksam på under påskhelgen:

Påskrea

Bedragare använder sig av bluffsidor för att lura människor att beställa en specifik vara. Var uppmärksam på extremt bra erbjudanden och kontrollera webbplatsens legitimitet innan du gör någon beställning.

En personlig påskhälsning

Cyberkriminella försöker utnyttja denna period för att infektera användare med skadlig kod genom att skicka mejl som lockar till att skapa en egen påskhälsning. Mejlen innehåller ofta en bilaga eller en länk som leder till en infekterad webbplats. Var uppmärksam på slarvigt språk och utförande, och undvik att ladda ned bilagor eller klicka på länkar från okända avsändare.

Välgörenhet

Bedragare utnyttjar människors välvilja genom att starta falska insamlingar eller utge sig för att vara en etablerad organisation. Var försiktig med mejl eller sociala medier som ber om donationer och klicka inte på länkar från okända avsändare.

Tävlingar

Undvik att delta i undersökningar eller tävlingar med lockelsen att vinna något. Dessa kan vara rena scams och bedragarna kan komma över din personliga information och i vissa fall även kreditkortsuppgifter. Var extra försiktig om du inte känner till webbplatsen eller avsändaren.

Ditt paket kunde inte levereras

Trots att bedrägeriformen är så pass välkänd fortsätter bluffen att växa. Bedragare utger sig för att vara fraktbolag och skickar mejl och sms som påstås innehålla information om outlösta paket eller leveransproblem. Undvik att ladda ned bilagor eller klicka på länkar från okända avsändare och var extra försiktig vid högtider då vi beställer mer varor över nätet.

Var alltid uppmärksam på mejl och webbplatser från okända avsändare och kontrollera webbplatsens legitimitet innan du gör någon beställning eller skickar några personliga uppgifter.


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: