Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Ökning av falska leveransmeddelanden
Publicerat:

Ökning av falska leveransmeddelanden

Var extra uppmärksam på falska sms och mejl om paketleveranser de kommande veckorna. I och med shoppingfesten Black Week/Black Friday spås antalet öka lavinartat även i år. Syftet med bedrägeriet är ofta att lura mottagaren på pengar eller sprida virus som tar över din telefon. I november förra året spreds viruset FluBot som en löpeld via länkar i falska leverans-sms. Många drabbades, och både polis och MSB gick ut med en officiell varning för viruset. 

Om du väntar på ett paket:

1. Gå alltid till originalkällan för att kontrollera om uppgifterna i sms:et eller mejlet stämmer. Använd inte de kontaktuppgifter som anges i sms:et eller mejlet utan gå till leverantörens officiella hemsida, t.ex. www.postnord.se eller www.dhl.com och sök på ditt ordernummer.

2. Klicka inte på länkar i sms eller mejl utan att säkerställa dig om vem avsändaren är.

3. Ge inte ut personlig information eller betalkortsuppgifter på uppmaning av ett sms eller mejl som du har fått.

4. Godkänn aldrig något med BankID utan att noga kontrollera vem du legitimerar dig mot och varför.


Om SkimSafe

SkimSafe är ett svenskt säkerhetsföretag grundat 2016 och vår vision är att du ska vara trygg i din vardag. Vi utvecklar innovativa produkter och tjänster som hjälper privatpersoner att skydda sig mot moderna bedrägerier. Idag har vi hundratusentals nöjda kunder och vi samarbetar med stora etablerade butikskedjor som Clas Ohlson och MediaMarkt. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest heltäckande skydd mot moderna bedrägerier och du kan läsa mer om hur SkimSafe Online kan skydda dig här.


Läs mer på temat: