Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Varning för bedrägeri på köp- och säljsajter
Publicerat:

Varning för bedrägeri på köp- och säljsajter

Som ett steg i arbetet med en säkrare andrahandshandeln har flera köp- och säljsajter infört verifiering med BankID, däribland Blocket och Tradera. Funktionen bidrar till att säkerställa användarens identitet men kan också leda till en falsk trygghet.

Vi har fått in flera rapporter om personer som lurats på andrahandssajter. Då säljaren varit verifierad med BankID har köparen känt sig säker att skicka betalning med Swish eller banköverföring i förväg. Men efter betalningen har säljaren slutat svara och köparen har aldrig fått sin vara.

För dig som ska köpa eller sälja något i andra hand: agera med samma försiktighet som innan BankID-funktionen fanns. Det är ingen garanti att en användare är hederlig bara för att den har en verifieringssymbol.

  1. Behåll alltid kommunikationen på sajtens egen meddelandefunktion.

  2. Försäkra dig om varans äkthet samt var den befinner sig innan du skickar betalning.

  3. Följ andrahandssajternas egna rekommendationer för säker leverans och betalning.

Dela med dig av varningen!

Testa gratis i 14 dagar!

Är du inte medlem och vill ta del av våra varningar samt testa vårt bedrägeriskydd? Testa tjänsten gratis i 14 dagar HÄR.


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: