Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Varning för välarbetad Facebook-bluff
Publicerat:

Varning för välarbetad Facebook-bluff

Vi vill uppmärksamma på ett nytt tillvägagångssätt som bedragare använder för att komma åt din Facebook. Kapade konton på sociala medier har tyvärr blivit rutin. Men denna gång sker det inte via Messenger, som vi varnat för tidigare, utan via mejl.

Mejlet är mycket noggrant utformat och snarlikt Facebooks egna!

Facebook-bluff: Det falska mailet är snarlikt Facebooks egna.

Vid första anblick ser mejlet ut att komma från Facebooks säkerhetsavdelning. De påstår att det skett en inloggning från en ny enhet och vill därför kontrollera att det verkligen var du. Om du inte känner igen inloggningen uppmuntras du att klicka dig vidare för att rapportera intrånget. Avsändaren för mejlet ser ut att vara security@facebookmail.com.

Men, bakom avsändaradressen gömmer sig bedragare. Väljer man att svara på mejlet dyker nämligen helt andra e-postadresser upp. Den som svarar på mejlet eller klickar på knappen interagerar alltså med bedragarna vars mål är att få kontroll över ditt konto.  

Facebook-bluff: Bakom avsändaradressen gömmer sig bedragarnas riktiga mejladresser.

Var uppmärksam om du får ett sådant mejl! Kontrollera avsändare och var uppmärksam på språket som används. Verkar det korrekt? Är det något som sticker ut?

Som medlem av SkimSafe Online kan du alltid ta hjälp av våra erfarna bedrägeriexperter för att avgöra om ett mejl är bluff eller inte. Vidarebefordra mejlet eller ta en skärmbild och skicka det till oss så hjälper vi dig!


Om SkimSafe

SkimSafe är ett svenskt säkerhetsföretag grundat 2016 och vår vision är att du ska vara trygg i din vardag. Vi utvecklar innovativa produkter och tjänster som hjälper privatpersoner att skydda sig mot moderna bedrägerier. Idag har vi hundratusentals nöjda kunder och vi samarbetar med stora etablerade butikskedjor som Clas Ohlson och MediaMarkt. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest heltäckande skydd mot moderna bedrägerier och du kan läsa mer om hur SkimSafe Online kan skydda dig här.


Läs mer på temat: