Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Varning för välarbetad Facebook-bluff
Publicerat:

Varning för välarbetad Facebook-bluff

Vi vill uppmärksamma ett nytt tillvägagångssätt som bedragare använder för att komma åt din Facebook. Kapade konton på sociala medier har tyvärr blivit rutin. Men denna gång sker det inte via Messenger, som vi varnat för tidigare, utan via mejl.

Innan du läser vidare så rekommenderar vi att du gör vårt kostnadsfria säkerhetstest som visar om din e-mailadress eller lösenord publicerats på Darknet. Ifall dina uppgifter förekommer på Darknet löper du ökad risk att råka ut för bedrägeriförsök liknande det vi varnar för i det här inlägget. Klicka på knappen nedan för att göra säkerhetstestet.

Mejlet är mycket noggrant utformat och snarlikt Facebooks egna!

Facebook-bluff: Det falska mailet är snarlikt Facebooks egna.

Vid första anblick ser mejlet ut att komma från Facebooks säkerhetsavdelning. De påstår att det skett en inloggning från en ny enhet och vill därför kontrollera att det verkligen var du. Om du inte känner igen inloggningen uppmuntras du att klicka dig vidare för att rapportera intrånget. Avsändaren för mejlet ser ut att vara security@facebookmail.com.

Men, bakom avsändaradressen gömmer sig bedragare. Väljer man att svara på mejlet dyker nämligen helt andra e-postadresser upp. Den som svarar på mejlet eller klickar på knappen interagerar alltså med bedragarna vars mål är att få kontroll över ditt konto.  

Facebook-bluff: Bakom avsändaradressen gömmer sig bedragarnas riktiga mejladresser.

Var uppmärksam om du får ett sådant mejl! Kontrollera avsändare och var uppmärksam på språket som används. Verkar det korrekt? Är det något som sticker ut?

Som medlem på SkimSafe Online kan du alltid ta hjälp av våra erfarna bedrägeriexperter för att avgöra om ett mejl är bluff eller inte. Vidarebefordra mejlet eller ta en skärmbild och skicka det till oss så hjälper vi dig!

Läs mer om hur SkimSafe skyddar dina konton från att kapas och testa gratis i 14 dagar


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: