Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Metoden som skyddar dina digitala konton
Publicerat:

Metoden som skyddar dina digitala konton

Har du hört talas om tvåfaktorsautentisering? Det är en säkerhetsfunktion som hjälper till att skydda dina konton från hackare och bedragare. I den här artikeln förklarar vi hur det fungerar och varför det behövs.

Ett effektivt skydd

I dagens digitala värld är det viktigt att skydda våra personliga och känsliga uppgifter på nätet. Hackare och bedragare blir alltmer sofistikerade i sina försök att stjäla information och komma åt våra konton. Det gör det ännu viktigare att vidta åtgärder för att skydda oss online. En av de mest effektiva metoderna för att öka säkerheten på dina konton är att aktivera tvåfaktorsautentisering.

Så fungerar tvåfaktorsautentisering

Tvåfaktorsautentisering verkar som en extra skyddsbarriär vid inloggning. När du loggar in på ditt konto med användarnamn och lösenord, krävs en till verifiering i form av en kod som skickas till din telefon, eller en annan enhet som du äger. Engångskoden hjälper till att säkerställa att det faktiskt är du som loggar in på ditt konto.

Kärt barn har många namn! Tvåfaktorsautentisering kan också kallas tvåfaktorsverifiering, tvåstegsautentisering och tvåstegsverifiering.

Så aktiverar du det

För att aktivera tvåfaktorsautentisering behöver du gå till säkerhetsinställningar för kontot det gäller. Där kan du aktivera tvåfaktorsautentisering och välja vilken typ av verifiering som du vill använda, t.ex. kod på sms eller via en autentiseringsapp. Det finns flera välkända gratisapplikationer på marknaden, bl.a. från Google och Microsoft.

Ökar säkerheten betydligt

Även om tvåfaktorsautentisering inte är ett hundraprocentigt skydd, är det en mycket effektiv metod för att öka säkerheten på dina konton. Det gör det mycket svårare för hackare och bedragare att komma åt dina konton och stjäla din information. Det är inte alla digitala konton som erbjuder tvåfaktorsautentisering, men det blir allt vanligare och finns exempelvis på alla stora mejlklienter, Facebook och Instagram.

Surfa säkert

Så om du inte redan har tvåfaktorsautentisering aktiverat på dina digitala konton, bör du göra det så snart som möjligt. Det är en enkel och effektiv metod för att skydda dig själv online och det tar bara några minuter att ställa in. Genom att vidta åtgärder för att skydda dina konton kan du känna dig trygg och säker när du surfar på nätet.


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: