Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

5 snabba för bättre digital säkerhet
Publicerat:

5 snabba för bättre digital säkerhet

I dagens digitala samhälle är det viktigt att skydda sig medvetet. Här är fem saker som du kan göra för att öka din digitala säkerhet.

1. Använd starka lösenord

Att använda starka lösenord är en grundläggande åtgärd för att öka din digitala säkerhet. Ett starkt lösenord ska vara minst 12 tecken långt och innehålla en blandning av bokstäver, siffror och specialtecken. Undvik att använda samma lösenord för flera konton och byt lösenord regelbundet.

2. Aktivera tvåfaktorsautentisering

Tvåfaktorsautentisering (2FA) innebär att du behöver ange två olika saker för att logga in på ditt konto, vanligtvis ditt lösenord och en engångskod som skickas till din telefon eller e-post. Aktivera 2FA på dina konton för att göra det svårare för obehöriga att komma åt dina konton.

3. Använd antivirusprogram

Ett antivirusprogram kan skydda din dator mot skadlig kod och andra hot. Se till att ha ett uppdaterat antivirusprogram installerat på din dator och kör regelbundna skanningar.

4. Var försiktig med mejl och länkar

Mejl och länkar kan vara en ingång för bedragare och cyberkriminella att komma åt din dator och personliga information. Var försiktig med mejl och sms från okända avsändare och klicka inte på länkar från okända källor. Dubbelkolla alltid webbadressen innan du anger någon personlig information.

5. Uppdatera programvara och operativsystem

Att ha en uppdaterad programvara och operativsystem är viktigt för att säkerställa att eventuella säkerhetshål är täckta. Se till att hålla ditt operativsystem och programvara uppdaterade med de senaste säkerhetsuppdateringarna.

Genom att ta dessa fem enkla steg kan du öka din digitala säkerhet. Kom ihåg att som medlem kan du alltid höra av dig till oss med frågor och funderingar!


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: