Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Ny Facebook-bluff
Publicerat:

Ny Facebook-bluff

Har du en företagssida på Facebook? Missa i sådant fall inte denna varning!

Den senaste tiden har det cirkulerat falska mejl som ser ut att komma från Facebook. Bluffen riktar sig särskilt till företag, och innehåller budskapet att Facebook-sidor kopplade till den berörda mejladressen har brutit mot plattformens regler och därmed stängts temporärt.

Mottagaren uppmanas att överklaga beslutet snarast för att inte riskera att sidan/sidorna tas ner permanent. Länkar i mejlet leder antingen till falska inlägg på Facebook eller i vissa fall direkt till nedladdning av skadliga program.

Mejlen är skickligt utformade med korrekt språk och en utformning som är slående lik riktiga mejl från plattformen. I detta fall är det särskilt avsändaradressen som avslöjar bluffen.

Var uppmärksam och kontrollera alltid:

  • Avsändaradress
  • Språk och grammatik
  • Knappar och länkar i mejlet

Om du är osäker på meddelandets äkthet bör du alltid gå direkt till källan, i detta fall Facebook. Använd inte de kontaktuppgifter som anges i mejlet utan hämta kontaktuppgifterna från den officiella hemsidan istället.

Bedrägerikollen

Som medlem i SkimSafe Online kan du alltid kontakta oss för en kvalificerad bedömning av ett misstänkt meddelande. Bedrägerikollen ingår helt kostnadsfritt i ditt skydd.

Vi hjälper dig att:

  • Undersöka äktheten i mottagna epostmeddelanden eller SMS från företag och myndigheter
  • Ta reda på om en hemsida du vill använda är falsk eller inte
  • Kontrollera om fakturor du mottagit är äkta

Märk ditt meddelande med Bedrägerikollen så hjälper en av våra experter dig!Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: