Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Ny våg av falska köpbekräftelser
Publicerat:

Ny våg av falska köpbekräftelser

Just nu cirkulerar en ny våg av falska köpbekräftelser. Ett av företagen som utnyttjas för bedrägeriet är Dustin.se. Köpbekräftelserna är falska och kommer från bedragare.

Upplägget

”Tack för din beställning! Vi har nu bekräftat din beställning och kommer att behandla den snarast möjligt. Frågor? Kontakta 077-210 11 21. Mvh, Dustin, Sveriges största näthandel!

Dustin är bara en i raden av företag som utnyttjas för bedrägeriformen. Meddelandet ser ut att komma från ett välkänt företag och innehåller en bekräftelse på beställning av varor eller tjänster. Vid frågor uppmuntras du att kontakta företaget på det angivna telefonnumret.

Kopplas vidare till falsk säkerhetsavdelning

Den som ringer på det angivna numret möter en vänlig och proffsig person. Men i själva verket talar du med en bedragare!

Kundtjänstagenten, dvs. bedragaren, förklarar att de misstänker bedrägeri och skickar dig därför vidare till en säkerhetsavdelning. Men även detta är falskt och istället slussas du vidare i bedrägeriet. Målet är att komma åt dina betaluppgifter och få dig att legitimera dig med BankID.

Använda bara officiella kontaktuppgifter

Om du får ett liknande meddelande ska du aldrig använda kontaktuppgifterna som anges i meddelandet! Kontrollera alltid kontaktuppgifter via ett företags officiella hemsida. Glöm inte att du som är medlem av SkimSafe Online alltid kan använda dig av Bedrägerikollen för att kontrollera om ett meddelande är äkta eller inte.Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: