Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Oseriösa ID-skydd
Publicerat:
Tema: Information

Oseriösa ”ID-skydd”

Den senaste tiden har flera medlemmar blivit kontaktade av aggressiva telefonförsäljare som hävdar att dennes personnummer “läckt” ut på nätet. Säljarna använder det som skrämseltaktik för att sedan sälja “ID-skydd” med långa bindningstider. Läs nedan för att se igenom de fula säljknepen från oseriösa aktörer.

Felaktighet 1: “Ditt personnummer har läckt”. Alla svenskars personnummer inklusive de 4 sista siffrorna är klassade som offentlig handling och är redan publicerade på olika hemsidor på nätet, de kan med andra ord inte läcka.

Felaktighet 2: “Ditt personnummer är oskyddat”. Som medlem på SkimSafe Online bevakas ditt personnummer dygnet runt mot tusentals källor och är således inte alls “oskyddat”. Vår bevakning uppfyller Polisens rekommendation för att förhindra bedrägerier.

Felaktighet 3: Vissa av telefonsäljarna säger att just deras företag kan erbjuda ett mer komplett skydd än det du har. SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande ID-skydd och meddelar dig omedelbart vid misstänkt aktivitet kopplat till ditt personnummer. Läs gärna vad våra kunder skriver om oss på Trustpilot.


Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på info@skimsafe.se om du har frågor om ditt skydd eller om telefonsäljare ringt upp dig.

Dela med en vän!


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: