Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Se upp för dyra elavtal
Publicerat:
Tema: Nyheter | Taggar: bedrägeri säkerhet

Oseriösa och dyra elavtal

Se upp för oseriösa säljmetoder och dyra elavtal i vinter. Den rådande energikrisen och stigande inflation gör att bedragare sin chans att utnyttja situationen för egen vinning. Fundera både en och två gånger om du blir uppringd av någon som vill erbjuda dig ett nytt, fördelaktigt elavtal.


Vanliga påståenden och fällor

  • Vi samarbetar med X” – det är vanligt att personen som ringer antyder att de samarbetar med större, etablerade elbolag för att skapa förtroende. I själva verket finns inget samarbete.
  • Låga priser och unika erbjudanden som du ”bara kan ta del av via detta telefonsamtal” används ofta som ett argument för att du ska tacka ja direkt. 
  • Kontrollera avtalets bindnings- och uppsägningstid. Erbjudandet kan exempelvis presenteras som ”utan bindningstid” men de utelämnar biten om att uppsägningstiden är 24 månader. 
  • Identifiera dig aldrig med BankID på uppmaning av någon som kontaktar dig.


Tänk på:


Om SkimSafe

SkimSafe är ett svenskt säkerhetsföretag grundat 2016 och vår vision är att du ska vara trygg i din vardag. Vi utvecklar innovativa produkter och tjänster som hjälper privatpersoner att skydda sig mot moderna bedrägerier. Idag har vi hundratusentals nöjda kunder och vi samarbetar med stora etablerade butikskedjor som Clas Ohlson och MediaMarkt. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest heltäckande skydd mot moderna bedrägerier och du kan läsa mer om hur SkimSafe Online kan skydda dig här.


Läs mer på temat: