Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Skydda din e-postadress från bedrägerier

Nätbedrägerier mot både företag och privatpersoner ökar drastiskt. På internet kryllar det av klåfingriga cyberbrottslingar som försöker hitta en väg in i våra privata e-postkonton för att lura andra personer på pengar. Mejla säkert och håll bedragare borta från din e-post!

Vem använder din e-postadress?

Om ditt e-postkonto kapas, kan bedragare skicka ut bluffmejl till alla dina vänner och kontakter. Utskicken innehåller ofta påståenden om att du i är i akut behov av pengar. För att du inte ska upptäcka vad som pågår kan de vidarebefordra dina inkommande mejl. Svar från oroliga vänner skickas då direkt till en annan e-postadress, utan att du får chansen att läsa dem. Med olika medel försvårar de möjligheten att nå ut med varningar när du väl inser vad som pågår. Bland annat raderas kontakterna från adressboken och meddelanden i utkorgen tas bort. För varje minut ökar risken för att någon vänlig själ i din bekantskapskrets skickar över pengarna – rakt ner i fickan på en bedragare!

En kapad e-post ger tillgång till andra privata konton

Förutom att skicka och ta emot mejl fungerar ditt e-postkonto som en säkerhet för din digitala identitet. Hit skickas till exempel nya inloggningsuppgifter och länkar för att återställa lösenord när du har glömt bort dem. Med tillgång till din e-post kan bedragare komma åt andra privata konton, till exempel på sociala medier. Där kan de sedan kontakta dina vänner för att be om pengar, eller lura till sig annan värdefull information.

Olika metoder för att kapa din e-post

Svaga lösenord är lättare att knäcka och därför är det viktigt med ett starkt och unikt lösenord som du aldrig lämnar ifrån dig. Med ett liknande lösenord till flera olika konton räcker det att kapa ett av dem för att komma åt andra. Att knäcka lösenord är dock inte den enda metoden som cyberbrottslingar använder sig av. Om du fyller i inloggningsuppgifter eller annan känslig information på en oseriös hemsida kan detta sparas ner och användas av kriminella för att kapa din e-postadress och digitala identitet.

SkimSafe online – övervakar & varnar

SkimSafe Online är ett bra alternativ för dig som vill skydda dina privata uppgifter och konton från bedrägerier. Genom att bevaka din e-postadress och dina personuppgifter hos myndigheter samt kreditupplysningsföretag kan SkimSafe tidigt upptäcka om någonting skumt är på gång. Det kan även röra sig om sidor som är direkt kopplade till digital brottslighet – till exempel Darkweb – där kriminella handlar med inloggningsuppgifter till privata konton. Om din e-postadress dyker upp blir du snabbt varnad och kommer i kontakt med en personlig handläggare som utreder händelsen. Du kan enkelt fylla i dina personliga uppgifter hos SkimSafe Online för ett heltäckande skydd mot digitala bedrägerier.

Om SkimSafe

Vi är experter på att förebygga ID-kapningar. Med vår nya tjänst SkimSafe Online så har vi skapat Sveriges mest heltäckande skydd som skyddar dig mot ID-kapning. Här kan du läsa mer om hur vi kan skydda dig.

Läs mer på temat E-postadress