Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Storbank erbjuder nytt säkerhetsval
Publicerat:

Storbank lanserar nytt säkerhetsval

Den kraftigt ökade förekomsten av bedrägerier har diskuterats flitigt i media den senaste tiden. En viktig aktör i arbetet för att motverka den negativa utvecklingen är bankerna. Som en del i det arbetet lanserar nu Nordea ett extra skydd för sina kunder.

I ett pressmeddelande beskriver Nordea den växande bedrägeribrottsligheten som ett samhällsproblem där alla behöver dra sitt strå till stacken. Banken har tidigare lanserat ett nytt sparkonto, Sparkonto Extra, med tidsfördröjda transaktioner. Nu är det dags för nästa säkerhetsinitiativ: Tillval Försiktig. I tillvalet ingår:

  • Sänkta beloppsgränser
  • Avaktivering av utlandsbetalningar
  • Sparkonto Extra (tre dagars fördröjd utbetalning)
  • Kortköp enbart i Norden

Skydda dig mot digitala bedrägerier

Bli medlem på SkimSafe Online så gör vi jobbet åt dig.

Med lanseringen av Tillvall Försiktig hoppas banken på att kunna skydda fler kunder mot bedragare.

”Bedragare försöker ofta utnyttja osäkerhet hos oss som individer. Genom lögner får de oss att känna oss stressade och göra saker som vi inte annars skulle gjort. Med Tillval Försiktig kan våra kunder på ett enkelt sätt begränsa vilka tjänster som ska vara aktiverade. På så vis kan kunderna ytterligare minska risken att bli manipulerad att utföra transaktioner där pengarna hamnar i bedragarnas fickor.”

– Per Långsved, chef för den svenska privatmarknaden och Sverigechef på Nordea.

Många av oss glömmer bort att vi faktiskt är kunder hos våra banker, och som kund har man rätt att ställa krav! Prata med din bank om vad de gör för att minska bedrägerierna och skydda sina kunder från att drabbas. Kanske just din bank erbjuder det extra lager skydd som du känner att du är i behov av. Ju fler som ställer krav, desto större är chansen att bankerna agerar ytterligare för att göra sina system säkrare.

Som vi brukar säga, tillsammans gör vi livet svårare för bedragarna!Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: