Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Dataläckan hos UL: 700 000 drabbade
Publicerat:

Dataläckan hos UL: 700 000 drabbade

I takt med att antalet cyberattacker och dataintrång fortsätter att öka, blir säker hantering av vår personliga data mer kritiskt än någonsin. Tyvärr blev UL, en ledande leverantör av kollektivtrafiktjänster, nyligen målet för en cyberattack och personliga uppgifter för omkring 700 000 användare läckte ut.

Dataläckan hos UL har berört omkring 700 000 användare, och uppgifterna som läckt ut inkluderar känslig information som e-postadresser och resehistorik. Detta har väckt en oro bland användare och ställt stora frågor om integritet och dataskydd.

Enkelt säkerhetstest visar om dina personuppgifter finns på Dark Net

Eftersom att dataläckor är så vanliga idag, bjuder SkimSafe på ett gratis säkerhetstest som visar ifall dina personuppgifter förekommer på Dark Web, internets svarta marknad. Klicka på knappen nedan för att komma till säkerhetstestet.

Så vet du om du drabbats

SkimSafe bevakar kontinuerligt Dark Web efter nya dataläckor. När det här inlägget skrivs finns inte några indikationer på att datan från UL-läckan har publicerats. Det är dock ingen garanti för att dina uppgifter inte kommer säljas på Dark Web i framtiden. Dina personuppgifter kan ha förekommit i andra dataläckor och det är därför en god idé att göra säkerhetstestet.

Det är viktigt att ha ett bedrägeriskydd som larmar direkt om dina personuppgifter publiceras på Dark Web. Med SkimSafe Online får du bevakning i realtid och varnas direkt ifall dina personuppgifter publiceras där de inte hör hemma. Självklart hjälper vi dig att lösa problem som uppstått.

Mer om läckan hos UL

UL har inlett en internutredning för att fastställa den exakta omfattningen av läckan, och för att identifiera eventuella brister i säkerheten. I enlighet med GDPR har de dessutom rapporterat incidenten till integritetsskyddsmyndigheten.

För UL, och för alla företag som hanterar kunddata, är denna dataläckan en viktig påminnelse om vikten av effektiva säkerhetssystem. Dataläckor kan orsaka omfattande skador, både för företaget och dess kunder, och kan ta lång tid att återhämta sig från. Därför är det viktigt för privatpersoner att använda sig av de bedrägeriskydd som finns, t.ex. SkimSafe Online.

Se inslaget på SVT ▶︎

Dark Net – där personuppgifter säljs

Dark Net utgör de mest svåråtkomliga delarna av internet, och kan beskrivas som slutdestinationen genom Dark Web. Det fungerar bland annat som en plats för anonyma transaktioner där varken köpare eller säljare kan spåra varandra. Det gör det till en perfekt plats för olaglig handel. Här säljs bl.a. narkotika, vapen och stulna personuppgifter. Handeln med personuppgifter har vuxit i takt med digitaliseringen, och just kortuppgifter är mycket populärt.

Bevakning på internet och Dark Web 24/7

Det är med andra ord otroligt viktigt att hålla koll på var dina personliga uppgifter befinner sig. Bevakning av DarkWeb är avgörande för ett effektivt ID-skydd och för oss är det en självklarhet att det ingår i vårt ID-skydd: SkimSafe Online. Bevakningen är aktiv dygnet runt, året om, och scannar kontinuerligt miljontals källor.

Källa: SVT


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: