Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Publicerat:

Varning: Se upp för nytt Corona-bedrägeri

Polisen har på senaste tiden fått in många anmälningar om ett nytt Corona-bedrägeri. Bedragare har ringt eller besökt personer för en påstådd vaccinering mot Covid-19. Detta är en bedrägerimetod som kallas ”Vishing”.

Bedragarna påstår sig jobba för Folkhälsomyndigheten eller sjukvården och försöker bli insläppta i bostaden tillsammans med en ”läkare” för att ta prover.  Det har också förekommit att den utsatta bes signera med BankID.

(Polisen.se)

Så undviker du att drabbas

Får du ett oväntat samtal från någon som påstår sig ringa angående vaccinering av Covid-19 ska du avsluta samtalet direkt och kontakta Polisen. Det kan röra sig om Vishing. Vården använder sig inte av detta sätt för att kontakta dem som behöver vaccineras. Lämna aldrig ut kortnummer eller ditt BankID på telefon, och kontrollera alltid med den officiella källan om du oväntat blir kontaktad av någon myndighet eller organisation. 

Kom ihåg:

  • Kontrollera alltid med källan om du blir uppringd av en person som säger sig komma från ett företag eller myndighet.
  • Signera aldrig med BankID om du själv blir uppringd.
  • Lämna aldrig ut kort, kortnummer eller koder till okända.
  • Om du behöver handla, men inte har möjlighet att handla själv, ta själv kontakt med personer du känner eller familj som kan göra inköp åt dig.

Vår kunskapsbank tillsammans med SkimSafe Online hjälper dig att undvika ID-kapning och bedrägeri.


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång