Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Finansinstitutet varnar för falska intyg
Publicerat:

Varning för falska intyg från FI

Finansinspektionen (FI) varnar för bedragare som kontaktar konsumenter och utger sig vara från FI. Bedragaren informerar konsumenten om att denne har rätt till ersättning från ett tidigare bedrägeri. Informationen styrks med ett falskt intyg där man använder sig av FI:s logotyp och en signatur av FI:s tidigare generaldirektör. I intyget står bl.a. hur mycket ersättning konsumenten är berättigad till.

Detta är falskt! Finansinspektionen har inga ersättningsprogram och betalar inte ut pengar till personer som tidigare drabbats av bedrägeri.

Målet för bedragarna är att personen de kontaktar ska legitimera sig med BankID och/eller ge åtkomst till sitt bankkonto. Använd aldrig ditt BankID eller bankdosa på uppmaning av någon som kontaktar dig. Logga heller aldrig in på din internetbank tillsammans med någon som kontaktat dig.

Så här kan intyget se ut:

Falskt intyg från FI

Källa: Svenska Stöldskyddsföreningen

Dela med dig av varningen!


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: