Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Publicerat:
Tema: Varningar | Taggar: bedrägeri smishing

Varning för falska sms från ”SEB”

Vi vill varna för falska sms som ser ut att komma från banken SEB. I sms:et står det att banken upptäckt ”bedräglig aktivitet på ditt konto”. Mottagaren uppmanas att kontakta banken på angivet telefonnummer och uppge referensen som står i sms:et.

SEB skickar inte sms för att varna om misstänkt aktivitet på det sättet. Det är inte osannolikt att samma bedrägeriform används mot kunder hos andra banker. Nedan kan du se ett exempel på det falska meddelandet.

Observera att avsändaren ser ut att vara SEB. Bedragarna använder särskilda program för att förfalska avsändaren, i vissa fall syns till och med tidigare meddelanden som skickats från faktiska SEB (se ovan)! Bedrägeriet är genomarbetat och bedragarna har bland annat sett till så att telefonnumret har taggats som ”SEB spärrservice” på söksidor som hitta.se. Allt fler har dock anmält telefonnumret som bedrägeri vilket hitta.se har uppmärksammat.

Ta det säkra före det osäkra

Om du är osäker på ett mail eller ett sms som du får från din bank bör du alltid kontrollera detta med din bank. Följ inte länkar eller telefonnummer som skickats i sms:et eller mailet, utan var noga med att besöka företagets egen hemsida för att leta reda på rätt telefonnummer.

Sist men inte minst, använd aldrig ditt BankID för att legitimera dig eller godkänna något på uppmaning av någon annan.


Om SkimSafe

SkimSafe är ett svenskt säkerhetsföretag grundat 2016 och vår vision är att du ska vara trygg i din vardag. Vi utvecklar innovativa produkter och tjänster som hjälper privatpersoner att skydda sig mot moderna bedrägerier. Idag har vi hundratusentals nöjda kunder och vi samarbetar med stora etablerade butikskedjor som Clas Ohlson och MediaMarkt. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest heltäckande skydd mot moderna bedrägerier och du kan läsa mer om hur SkimSafe Online kan skydda dig här.


Läs mer på temat: