Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Vi skyddar din kreditvärdighet

Vi skyddar din kreditvärdighet

Alla förtjänar att vara trygga i en digital vardag. Vi djupdyker i 3 av våra vanligaste aviseringar och varför dem är viktiga att hålla koll på. Låt oss hålla koll på bedragarna, så att du kan fokusera på annat! 

1. Det har tagits en kreditupplysning på dig av företaget X

En kreditupplysning är en kontroll av din betalningsförmåga. När du ansöker om ett lån, en kredit, eller väljer att betala något via faktura så tas vanligen en kreditupplysning på dig. Men en kreditupplysning som du inte känner igen kan vara ett första tecken på en ID-kapning. 

Viktigt att snabbt få veta

Förr eller senare får du information om en kreditupplysning. Du har säkert fått hem brev någon gång som upplyser dig om att en kreditupplysning har tagits på dig. Men innan brevet når din brevlåda kan mycket hända. Därför är det viktigt att snabbt få reda på när en kreditupplysning gjorts! På så vis kan en potentiell ID-kapning stoppas i ett tidigt skede och du slipper stå för notan som bedragarna spenderat.

2.Antalet betalningsanmärkningar har ökat/minskat. Du har nu x st betalningsanmärkningar.

En skuld som du inte betalar kan leda till en betalningsanmärkning, eller en “prick” som det också kallas. Betalningsanmärkningar är en av dem faktorer som påverkar din kreditvärdighet. Betalningsanmärkningar utfärdas av kreditupplysningsföretagen och kan ligga kvar i upp till 3 år för en privatperson.

Skillnad mellan skuld och betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar ska inte förväxlas med skuldsaldo hos Kronofogden. Eftersom betalningsanmärkningar kan ligga kvar även efter att skulden betalats av, kan du alltså ha betalningsanmärkningar även om din skuld hos Kronofogden är reglerad.  

3. ”Din kreditvärdighet har ändrats från x till y.”

En kreditscore, eller kreditvärdighet som det också kallas, är en bedömning av din betalningsförmåga vid en skuld eller kredit. Man kan se det som ett mått för sannolikheten att en person kommer kunna betala tillbaka det den vill låna eller handla på kredit för. 

Utfärdas av kreditupplysningsföretag

Din kreditscore är en samlad bedömning av faktorer som deklarerad inkomst, tidigare krediter och skulder, ägande av fastighet, civilstatus m.fl. ”Betyget” beräknas och utfärdas av kreditupplysningsföretagen, t.ex. Bisnode och Creditsafe.

Varför är din kreditvärdighet viktig?

Din kreditvärdighet är avgörande när det kommer till möjligheterna att ansöka om lån och kredit. Ska du t.ex. ansöka om bostadslån är det mycket viktigt att ha en god kreditvärdighet. Det påverkar inte bara chanserna för att få det beviljat, utan även villkoren för lånet. Ett lågt kreditbetyg kan leda till högre ränta, att du får låna mindre än vad du önskat eller att din ansökan helt enkelt inte beviljas. 

Vi finns här för dig! Som medlem av SkimSafe Online kan du alltid höra av dig till oss om du får en avisering du inte känner igen. Vår kundtjänst har öppet dygnet runt och är alltid redo att hjälpa dig: 08-15 51 53 | info@skimsafe.se.

 


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: