Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Något gick fel

Vi har blivit notifierade om problemet.


Försök igen

Vänta...

Publicerat:

Carina fick hjälp att återställa Facebook-kapningen

Kapning av konton på sociala medier är tyvärr vanligare än man kan tro. Något, Carina, 50, fick erfara. På bara några minuter tog bedragarna över Carinas Facebook-konto och skickade meddelande till alla hennes vänner.

– Jag fick panik när jag insåg att någon hade tagit över mitt konto. Tack vare SkimSafe Online fick jag snabbt hjälp att få tillbaka mitt konto, säger Carina.

Kontaktades via Facebook-chatten

Carina, 50, fick en dag ett helt vanligt meddelande på sin Facebook. I meddelandet fanns bland annat en länk som hon klickade på.

– Det skulle jag aldrig ha gjort, ett klick och hela min Facebooksida var kapad, säger Carina.

När Carina klickade på länken fick bedragarna tillgång till hennes konto och kunde skicka ut samma meddelande till alla hennes Facebook-vänner. Men det slutade inte där, texten och länken postades även som kommentarer under hennes vänners bilder och som statusuppdatering på hennes Facebook-vägg.

– Jag förstod inte hur de gjorde. Helt plötsligt började någon skicka meddelanden i mitt namn, säger Carina.

Carina fick hjälp återställa Facebook-kontot med SkimSafe Online

Eftersom Carina hade SkimSafe Online kunde hon snabbt få hjälp. SkimSafe tog över ärendet och hjälpte till att kontakta Facebook som i sin tur återställde hennes konto och tog bort alla falska meddelanden och kommentarer.

– SkimSafe Online hjälpte mig med all kontakt med Facebook och jag fick tillslut mitt konto tillbaka.

Med tjänsten SkimSafe Online ingår hjälp och assistans om du drabbas av bedrägerier på nätet.

Med SkimSafe Online bevakas din digitala identitet och du blir direkt meddelad om SkimSafe misstänker ett pågående bedrägeriförsök.

Ifall dina uppgifter ligger ute på nätet till försäljning eller om någon tar en kreditupplysning i ditt namn får du notiser direkt från SkimSafe – och kan på så sätt snabbt stoppa bedrägeriförsöket.

Tjänsten assisterar även den som har drabbats med att få hjälp med att utreda och ta till åtgärder – även i domstol.

Tjänsten är ett heltäckande skydd för dig på nätet och innehåller inga bindningstider eller självrisker.

– Jag rekommenderar SkimSafe Online till alla mina vänner och närstående. Ett skydd mot bedrägeriförsök på nätet ett måste för att kunna känna sig helt trygg, säger Carina.

Förhindra identitetskapning:

Tyvärr är inte Carina ensam om att drabbas av identitetskapning på nätet. Bara under 2019 anmäldes enligt BRÅ 155 000 kort- och identitetsbedrägerier.

SkimSafe Online går ut på att din identitet och personliga uppgifter ständigt bevakas i fall de skulle användas i ett bedrägeri, och vi meddelar så fort något inträffar så att ett pågående bedrägeriförsök kan stoppas direkt.

Man får notiser ifall någon till exempel har tagit en kreditupplysning på en eller om ens betalkortsnummer skimmats och finns till salu på nätet. Om olyckan skulle vara framme får man snabbt hjälp av en kunnig handläggare på SkimSafe – något som Ingemar Hansson kan skriva under på.

Skulle du själv upptäcka eller misstänka att du råkat ut för bedrägeri, hjälper vi dig att utreda, bestrida och återställa skadan som skett.


Om SkimSafe

SkimSafe är ett svenskt säkerhetsföretag grundat 2016 och vår vision är att du ska vara trygg i din vardag. Vi utvecklar innovativa produkter och tjänster som hjälper privatpersoner att skydda sig mot moderna bedrägerier. Idag har vi hundratusentals nöjda kunder och vi samarbetar med stora etablerade butikskedjor som Clas Ohlson och MediaMarkt. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest heltäckande skydd mot moderna bedrägerier och du kan läsa mer om hur SkimSafe Online kan skydda dig här.