Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Något gick fel

Vi har blivit notifierade om problemet.


Kontakta oss
Publicerat:

Charlies Facebook-konto blev hackat av kapare som försökte lura hans vänner

Vi älskar att hjälpa våra kunder! Igår kunde Charlie återfå sitt Facebook-konto efter att det blivit kapat av internationella bedragare.

När Charlie skulle besöka sin Facebook-profil kom han plötsligt inte in, någon hade kapat hans konto. Både e-mail och lösenord kopplat till profilen hade bytts ut och kaparen var nu i full gång med att kontakta vänner och familj under Charlies namn och profilbild. Efter att den initiala chocken lagt sig oroade sig Charlie inte bara för sig egen säkerhet, utan att någon i hans närhet dessutom skulle gå på bedrägeriet.

Efter desperata försök att lösa problemet på egen hand ringde Charlie till oss. Tack vare att Charlie hade ett SkimSafe Online-skydd och vår handläggare Adams snabba insats kunde Charlie till slut återfå kontrollen över sin Facebook och slänga ut bedragarna så att de inte kunde orsaka ytterligare skada. Inget gör oss gladare än att kunna hjälpa våra kunder och vi är stolta över att kunna lägga ännu ett framgångsrikt bedrägeriärende till arkivet.

Tillsammans gör vi det svårare för kriminella!

PS. Charlie heter egentligen något annat. DS.

Säkerhetsexperten Adams 4 tips för ett säkert Facebook-konto:

  • Använd inte ett och samma lösenord till alla dina konton online
  • Gå noga igenom dina säkerhetsinställningar för ditt Facebook-konto
  • Använd alltid tvåfaktorsautentisering för dina konton om det går
  • Skicka aldrig dina engångs- eller återställningskoder till någon annan, även fast du känner personen

Vill du få veta först av alla när vi upptäcker nya bedrägerier?

Som prenumerant på vårt nyhetsbrev är du först med att få varningar om nya bedrägerier. Ange ditt mobilnummer om du även vill få varningar via SMS. Vi håller dina uppgifter säkra och du kan när som helst avanmäla dig.


Om SkimSafe

SkimSafe är ett svenskt säkerhetsföretag grundat 2016 och vår vision är att du ska vara trygg i din vardag. Vi utvecklar innovativa produkter och tjänster som hjälper privatpersoner att skydda sig mot moderna bedrägerier. Idag har vi hundratusentals nöjda kunder och vi samarbetar med stora etablerade butikskedjor som Clas Ohlson och MediaMarkt. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest heltäckande skydd mot moderna bedrägerier och du kan läsa mer om hur SkimSafe Online kan skydda dig här.


Läs mer på temat: