Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Något gick fel

Vi har blivit notifierade om problemet.


Försök igen

Vänta...

Publicerat:
Tema: Kundcase | Taggar: bluff id-kapning

Ingemar fick hjälp tack vare SkimSafe Online

Kort- och identitetsbedrägerier är bland de vanligaste brotten i Sverige. Ingemar, 62, är en av alla drabbade – men med SkimSafe Online fick han snabbt hjälp.

– Jag är väldigt imponerad över hur bra det fungerar, säger Ingemar.

Oseriös shoppingsajt

Ingemar skulle en dag shoppa online precis som vanligt, när han hade oturen att handla från en oseriös shoppingsajt. Efter att Ingemar gjort sitt köp så började företaget dra pengar varje månad för ett medlemskap – ett medlemskap som Ingemar inte kände till.

– Jag skulle handla precis som vanligt. Jag märkte inte att det var något galet förens det började dras pengar från mitt konto.

Ingemars bank stod handfallen och kunde inte hjälpa honom. Som tur var så hade Ingemar skydd genom SkimSafe Online och fick snabbt hjälp.

Så fick Ingemar hjälp tack vare SkimSafe Online

När Ingemar tog kontakt med SkimSafe fick han en personlig handläggare. Sedan behövde inte Ingemar själv ta kontakt med företaget – SkimSafe hjälpte honom hela vägen.

– När jag märkte att det hade blivit fel så kontaktade jag SkimSafe, och fick snabbt hjälp av dem. Jag behövde inte ha kontakt med företaget bakom dragningarna. SkimSafe tog över och löste allt utan att jag behövde göra någonting, vilket var väldigt skönt.

Den utländska sajten hade ett dolt medlemskap som var väldigt svårt att märka vid första anblick, något som SkimSafe upptäckte. Ingemars bank ville inte hjälpa honom eftersom han godkänt hemsidans villkor. SkimSafe kunde å andra sidan ta ärendet längre och bestrida betalningarna som dragits från Ingemars konto. Ingemar visste inte om medlemskapet och hade inte utnyttjat det. Bedömningen blev därför att sajten försöker lurar sina kunder till att ingå medlemskap för att kunna ta extra betalt.

– Folk kan göra bedrägerier utan att man märker det. När man ser hur enkelt det är att bli drabbade känns det skönt att ha ett skydd. Jag känner mig väldigt trygg med SkimSafe Online, säger Ingemar.

SkimSafe hjälpte Ingemar att avsluta prenumerationen och har sett till att han fått tillbaka pengarna som dragits.

– Jag är väldigt imponerad och nöjd över hur smidigt och bra SkimSafe Online fungerar. Jag rekommenderar det gärna till andra personer jag kommer i kontakt med, avslutar Ingemar.

Så fungerar SkimSafe Online:

SkimSafe Online är en heltäckande tjänst som skyddar dina uppgifter från att hamna i fel händer.

Tjänsten går ut på att SkimSafe ständigt bevakar din identitet och dina personliga uppgifter som kan användas i ett bedrägeri, och meddelar så fort något inträffar så att ett pågående bedrägeriförsök kan stoppas direkt.

Man får notiser ifall någon till exempel har tagit en kreditupplysning på en eller om ens betalkortsnummer skimmats och finns till salu på nätet. Om olyckan skulle vara framme får man snabbt hjälp av en kunnig handläggare på SkimSafe – något som Ingemar Hansson kan skriva under på.


Om SkimSafe

SkimSafe är ett svenskt säkerhetsföretag grundat 2016 och vår vision är att du ska vara trygg i din vardag. Vi utvecklar innovativa produkter och tjänster som hjälper privatpersoner att skydda sig mot moderna bedrägerier. Idag har vi hundratusentals nöjda kunder och vi samarbetar med stora etablerade butikskedjor som Clas Ohlson och MediaMarkt. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest heltäckande skydd mot moderna bedrägerier och du kan läsa mer om hur SkimSafe Online kan skydda dig här.