Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Publicerat:
Tema: Guider | Taggar: bedrägeri Jul säkerhet

En tryggare jul

Vi hoppas att ni alla får en riktigt skön och härlig jul! Men mellan julstök, pepparkaksbak och inslagningspapper är vår förhoppning att säkerhetstänket inte glöms bort helt. För att underlätta det hela har vi samlat några viktiga grundbultar att luta er emot under julhelgerna!

Ett ständigt tjat om BankID men det kan inte säga tillräckligt många gånger – godkänn aldrig någon med BankID som du själv inte initierat! Glöm inte att läsa texten som anger vem du legitimerar dig mot i BankID-appen. Om du känner dig osäker så är det alltid bättre att backa och kontrollera innan du godkänner något.

Skydda dig mot digitala bedrägerier

Bli medlem på SkimSafe Online så gör vi jobbet åt dig.

Så klart vill vi alla köpa saker till ett bra pris och jakten på ett schysst erbjudande är det inget fel på! Men kom ihåg att är priset avsevärt mycket lägre än på alla andra ställen kan det vara en varningsklocka. En välkänd e-handel (gärna som du handlat från tidigare) är alltid att föredra framför någon ny sida du inte känner till eller kan säkerställa.

Under julen är det extra många av oss som vill skänka pengar till välgörenhet. Tyvärr ökar även antalet välgörenhetsbluffar under helgerna. Kom ihåg att kontrollera organisationen om du funderar på att du ska skänka pengar i jul. Om organisationen har ett 90-konto är det ett mycket gott tecken.

Det har blivit allt vanligare med digitala julkort och det kan vara både kul och smidigt! Men var försiktig med bifogade filer och länkar i digitala hälsningar. Försäkra dig om att de är säkra att öppna innan du klickar.

Det finns inget som tyder på att dessa falska meddelanden kommer minska under den sista delen av året, snarare tvärtom. Tänk både en och två gånger om du får ett sådant meddelande. Har du inte beställt något och blir osäker – använd inte kontaktuppgifterna i meddelandet utan gå till företagets officiella hemsida för att hämta kontaktuppgifter.

Sist men inte minst vill vi varna för bluffen där du blir uppringd angående ett misstänkt bedrägeri i ditt namn. Den här typen av bedrägeri går ut på att bygga förtroende och få dig att tro att den som ringer vill hjälpa dig. Ofta blir du kopplad till “bankens säkerhetsavdelning” och blir sedan uppmanad att legitimera dig med BankID för att kunna stoppa bedrägeriet. Läs mer om bedrägeriformen här.Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: