Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Falska köpbekräftelser
Publicerat:
Tema: Varningar | Taggar: bedrägeri smishing

Ny varning för falska köpbekräftelser

Se upp för falska köpbekräftelser i sommar! Vi vill på nytt varna för bedrägeriet som skickas på sms eller mejl.

Bluffen ser ut att komma från ett välkänt företag och innehåller en bekräftelse på beställning av varor eller tjänster, exempelvis telefonabonnemang eller en ny telefon. Vid frågor uppmuntras man att kontakta företaget på det angivna telefonnumret.

Gör inte det! Kontaktuppgifterna som anges är falska och leder till bedragare. Gå alltid till företagets officiella hemsida för att hämta kontaktuppgifter.

Andra varianter

Andra varianter av bedrägeriet kan innehålla falska länkar som leder till skadlig mjukvara, eller sidor där man uppmanas lämna ifrån sig kortuppgifter och annan personlig information.

Ta hjälp av oss!

Du som är medlem av SkimSafe Online kan alltid höra av dig till oss för att kontrollera ett meddelandes äkthet. Bedrägerikollen ingår helt kostnadsfritt i skyddet och kan användas så ofta du vill.Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: