Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Något gick fel

Vi har blivit notifierade om problemet.


Kontakta oss
Publicerat:

Varning för phishing-mail “från” Norton

Vi har fått in anmälningar om ett bluff-mejl som ser ut att komma från säkerhetsföretaget Norton antivirus. Mejlet handlar om att din prenumeration hos Norton måste förnyas för att inte din dator ska hackas. Mejlen har inte skickats av Norton, utan det handlar om s.k. Phishing.

Det förekommer flera olika mejl som ser ut att komma från Norton. Gemensamt för mailen är att de har logotyper från Norton och text som är utformad för att skrämma dig. Det är för att du inte ska lägga märke till detaljer som avslöjar bluffen. Bedragarnas syfte är att samla in dina uppgifter, få dig att ladda ner ett skadligt program till din dator eller ”betala” för något som inte finns. Den som är uppmärksam kan dock relativt enkelt upptäcka bluffen.

Bild: Mailet ser ut att komma från Norton Antivirus.

I bilden ovan ser du att avsändarens e-postadress inte är Nortons. I vissa fall kan sådana här bluff-mejl ha slumpmässiga tecken som avsändare och i andra fall kan det vara e-postadresser som efterliknar det aktuella företaget. Om du tidigare fått ett äkta mejl från företaget så är det enkelt att jämföra avsändarens e-postadress och på så sätt upptäcka bluff-mejl. Ibland kan det vara små skillnader t.ex. Norton.net istället för Norton.com som avsändare och du måste vara uppmärksam.

Några länkar i bluff-mailet leder faktiskt till Nortons riktiga hemsida. Det är för att skapa trovärdighet och lura dig att det är ett äkta mail istället för ett phishing-mejl.

Om du fått detta mail ska du radera det. Fyll inte i dina kontaktuppgifter. Vill du lära dig mer om Phishing? Läs mer här!

Vill du få veta först av alla när vi upptäcker nya bedrägerier?

Som prenumerant på vårt nyhetsbrev är du först med att få varningar om nya bedrägerier. Ange ditt mobilnummer om du även vill få varningar via SMS. Vi håller dina uppgifter säkra och du kan när som helst avanmäla dig.


Om SkimSafe

SkimSafe är ett svenskt säkerhetsföretag grundat 2016 och vår vision är att du ska vara trygg i din vardag. Vi utvecklar innovativa produkter och tjänster som hjälper privatpersoner att skydda sig mot moderna bedrägerier. Idag har vi hundratusentals nöjda kunder och vi samarbetar med stora etablerade butikskedjor som Clas Ohlson och MediaMarkt. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest heltäckande skydd mot moderna bedrägerier och du kan läsa mer om hur SkimSafe Online kan skydda dig här.


Läs mer på temat: