Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Publicerat:

Flera miljarder E-postadresser är hackade. Har du en hackad epost?

Idag har cirka en av tre svenskar en hackad epost, men många vet inte ens om det. De flesta använder ibland samma lösenord på flera hemsidor och tjänster eftersom det gör det enkelt och smidigt att logga in. Det gör att bedragare kan få tillgång till flera av dina användarkonton även om de bara har hackat ett konto. Efter att ditt konto hackats så kan det säljas vidare på Dark Web och sen utnyttjas av andra bedragare.

Läs mer om hur SkimSafe Online kan varna dig om din E-post blir hackad.

Exempel på stora dataläckor

Nedan är exempel på dataläckor som skett hos stora företag. Detta innebär att om du har ett konto hos någon av dem så kan bedragare ha lyckats komma åt dina inloggningsuppgifter.

Stora företag som blivit hackade

Apple – Cirka 12,5 miljoner användaruppgifter stals vid två kända tillfällen. Första gången råkade Apple publicera uppgifterna publikt och andra gången blev de hackade.

Gmail – De senaste åren har över 5 miljoner användaruppgifter stulits efter att Google hackades.

Instagram – Har du ett konto på Instagram? I sådana fall kan du vara en av 200 miljoner användare som fick sina uppgifter stulna när Instagram hackades.

MyHeritage – Släktforskningssidan MyHeritage hackades och till följd av detta stals över 100 miljoner konton.

Uber – Har du rest med den kända taxi-appen Uber någon gång? Då kan ditt konto vara ett av uppemot 60 miljoner användarkonton som stals efter att Uber hackades.

Microsoft – Förra året stals 250 miljoner kunduppgifter till följd av ett dataintrång hos datorjätten Microsoft.

Källa: Wikipedia

Så upptäcker du om du har en hackad epost

Till följd av den ökande kriminaliteten på internet har vi på SkimSafe tagit fram Sveriges mest heltäckande skydd mot moderna bedrägerier – SkimSafe Online. Med SkimSafe Online så bevakar vi bl.a. din E-postadress, personnummer och dina betalkort vilket gör att vi kan varna dig direkt om du har en hackad epost eller om dina uppgifter ligger ute på Dark Web. Tack vare våra varningar så kan du byta lösenord på de påverkade sidorna och på så sätt hindra bedragare från att utnyttja dina konton.

Här kan du läsa mer om SkimSafe Online.

För att förhindra att få ett kapat konto bör du

Byta lösenord med jämna mellanrum.

Komma på svårknäckta lösenord som innehåller minst 8 tecken och är en kombination av stora och små bokstäver, siffror och tecken.

Använda olika lösenord för varje konto så att du förhindrar att flera av dina konton kapas samtidigt.

Inte spara dina lösenord i webbläsaren eller i telefonen.

Aldrig lämna ut dina lösenord eller koder till någon annan, även om du känner personen.

Undvika att logga in med dina uppgifter på någon annans enhet.


Om SkimSafe

Skydda din identitet med SkimSafe! Gör som tusentals andra och skydda dig från ID-kapningar, e-handelsbedrägerier, kapade digitala konton och mycket mer. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest omfattande skydd mot moderna bedrägerier – registrera dig idag.

 

Kom igång


Läs mer på temat: