Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Något gick fel

Vi har blivit notifierade om problemet.


Försök igen

Vänta...

id-skydd

Vad är ett ID-skydd?

Ett ID-skydd bevakar dina personliga uppgifter online och upptäcker aktiviteter som kan kopplas till ditt namn. Dessa uppgifter består dels av personuppgifter – som till exempel personnummer och adress – men även betalkortsuppgifter som kan användas till internetköp. Dessutom bevakas inloggningsuppgifterna till bland annat ditt e-postkonto, sociala medier och olika streamingtjänster.

Den digitala identiteten

I princip alla människor idag är mer eller mindre aktiva på internet och riskerar därmed också att utsättas för bedragare. Det kan räcka med att du har en e-postadress, eller ett konto på sociala medier som till exempel Facebook. Därtill kommer riskerna med internethandel och betalningar online. När du genomför internetköp och lämnar ut personuppgifter samt betal- eller kreditkortsuppgifter, finns alltid en risk för att informationen sparas ner och hamnar i händerna på tjuvaktiga hackers och cyberbrottslingar. Ett omfattande ID-skydd skyddar dig mot ID-kapning genom att ständigt övervaka aktiviteter som kan kopplas till ditt namn. SkimSafe Online upptäcker sådana aktiviteter omgående och skickar snabbt en varning så att du hinner stoppa bedrägeriet!

Kreditupplysningar är ett tecken på ID-kapning

Ett optimalt ID-skydd bevakar uppgifter och aktiviteter på flera håll samtidigt. Tack vare samarbete med viktiga kreditupplysningsföretag upptäcks eventuella kreditupplysningar omgående och du får en varning direkt i telefonen. På så sätt kan SkimSafe Online upptäcka när någon tecknar avtal eller abonnemang i ditt namn. Vi bevakar aktiviteter hos bland andra Creditsafe och Bisnode.

Intrång i e-postkontot

Med tillgång till ett e-postkonto kan bedragare även komma åt andra konton, till exempel på sociala medier. Och genom att använda sig av någon annans konto kan de kontakta dennes vänner och försöka lura dem på pengar. Ett vanligt sätt är att skicka ut så kallad spam, med uppmaningar till att göra investeringar. De kan även påstå att de behöver låna pengar fort, på grund av någon slags knipa. I själva verket är informationen falsk och pengarna som investeras hamnar istället hos kriminella. Detta innebär att det är särskilt viktigt att ett ID-skydd upptäcker om dina privata inloggningsuppgifter läcker ut – inte minst till e-postkontot.

Kriminell handel med dina privata uppgifter

Det räcker inte med att enbart övervaka öppna sidor på internet. Faktum är sex av tio svenskar redan har privata uppgifter till salu på dolda sidor och i krypterade forum. Både kortuppgifter och inloggningsuppgifter till e-postkonton är vanligt förekommande. På denna del av internet, som kallas för Darknet, kryllar det av uppgifter som kan användas till ID-kapningar. Därmed är det ofta härifrån som diverse bedrägerier tar sitt avstamp. SkimSafe Online bevakar dessa dolda forum för att ta reda på om dina uppgifter riskeras att köpas av kriminella. Om de dyker upp till försäljning skickar vi en varning för att du ska kunna agera så snabbt som möjligt. Genom att spärra dina lösenord och betalkort kan vi förhindra både ID-kapning och kortbedrägerier.

Det räcker med dina personuppgifter

Allt som har med ID-kapning att göra sker dock inte på dolda eller krypterade sidor. Eftersom det räcker med ett personnummer för att genomföra diverse beställningar i någon annans namn, är det inte särskilt svårt att få tag på de uppgifter som behövs. Ofta försöker bedragare göra en adressändring för att beställda varor ska skickas någon annanstans, bakom ryggen på den drabbade. SkimSafe Online varnar dig utifall att någon försöker ändra dina personuppgifter hos myndigheter, till exempel Skatteverket.


Om SkimSafe

SkimSafe är ett svenskt säkerhetsföretag grundat 2016 och vår vision är att du ska vara trygg i din vardag. Vi utvecklar innovativa produkter och tjänster som hjälper privatpersoner att skydda sig mot moderna bedrägerier. Idag har vi hundratusentals nöjda kunder och vi samarbetar med stora etablerade butikskedjor som Clas Ohlson och MediaMarkt. Vår nya tjänst SkimSafe Online är Sveriges mest heltäckande skydd mot moderna bedrägerier och du kan läsa mer om hur SkimSafe Online kan skydda dig här.