Laddar

Vänligen vänta

Något gick fel
Ett fel har uppstått

Kontakta oss på 08-15 51 53 eller info@skimsafe.se för vidare assistans


Försök igen

Vänta...

Skydda dig / ID-skydd / Ett ID-skydd som även skyddar personer i din närhet

4 minutes

Ett ID-skydd som även skyddar personer i din närhet

Det råder inga tvivel om att ett ID-skydd kan göra din vardag tryggare. Men visste du att du även skyddar personer i din närhet med hjälp av ett ID-skydd? Det är nämligen vanligt förekommande att bedragare som kapar någons identitet försöker lura dennes vänner och kontakter på pengar. Därför behöver du ett ID-skydd som ger dig tillbaka kontrollen över dina konton online så snabbt som möjligt!

Attackerna riktar sig ofta mot dina vänner och kontakter

En ID-kapning kan ha flera olika skepnader. Förutom beställningar, kreditköp och tecknade lån i ditt namn, kan attackerna till exempel rikta sig mot dina sociala medier. Det konto som är allra mest eftertraktat är trots allt ditt e-postkonto. Med tillgång till din e-post kan kriminella nämligen återställa lösenorden till andra konton, till exempel på sociala medier och därefter använda din profil på dessa plattformar. Vidare kan bedragare skicka ut falsk information till dina kontakter i försök att lura dem på pengar. Detta kan ske genom falska påståenden om att du är i akut behov av pengar, eller genom tips om investeringar som i själva verket är ren bluff och båg. Pengarna som skickas hamnar istället hos kriminella. ID-bedrägeriet som från början var riktat mot dig, har därmed även drabbat personer i din närhet.

Konsekvenser av att få sina konton på sociala medier kapade

Med tanke på hur viktiga de digitala plattformarna har blivit för våra sociala liv kan det förstås vara förödande att få sina konton på sociala medier hackade. Föreställ dig till exempel att någon obehörig tar kontroll över din Facebook-profil. Detta kan leda till både kränkande publiceringar och spridning av falsk information. Förutom att du kommunicerar med vänner och familj utgör dina profiler ofta en viktig del av din digitala identitet.

Sociala medier i professionella syften

Många använder dessutom sociala medier med professionella syften. Detta kan till exempel innebära marknadsföring av ett varumärke eller att knyta viktiga kontakter, såsom potentiella kunder och samarbetspartners. Ett hackat konto kan resultera i opassande publiceringar som försämrar varumärkets rykte. Detta kan i sin tur få negativa ekonomiska konsekvenser, till exempel på grund av färre följare eller missnöjda kunder.

Vänner och familjemedlemmar är populära mål för bedragare

Det är förstås högst individuellt hur mycket, och till vad, vi använder våra sociala medier. Men en sak som i regel alla personer har gemensamt är att både vänner och familj finns i kontaktlistan. Detta faktum utnyttjas i allra högsta grad av bedragare som ser sin chans att lura dina allra närmsta på pengar, genom att utge sig för att vara du.

Viktigt att upptäcka intrånget snabbt

Förlusterna på grund av en ID-kapning kan bli större om du är en person som inte använder dina sociala medier särskilt ofta. Anledningen är att du riskerar att inte upptäcka bedrägeriet i tid. För varje minut som kriminella kontrollerar dina konton ökar nämligen risken för att personer i din närhet ska luras av bedrägeriet.

Skydda personer i din närhet med ett heltäckande ID-skydd

Med ett heltäckande ID-skydd får du den hjälp som behövs för att skydda både dig och dina vänner från bedrägerier. Moderna ID-skydd, som till exempel SkimSafe Online, vaktar dina personliga uppgifter dygnet runt. Så fort dina lösenord eller kortuppgifter läcker ut på internet, inklusive på dolda sidor på Dark Web, får du en varning via sms. Du hinner då ändra dina lösenord och säkra dina konton på sociala medier innan bedragare hinner göra intrång. På så sätt skyddar du även dina närstående från att utsättas för bedrägeriförsök i samband med att du har fått dina konton hackade.

SkimSafe kontaktar plattformarna åt dig

SkimSafe Online skyddar även personer i din närhet genom att erbjuda det stöd som krävs för att snabbt få tillbaka kontrollen över dina konton på sociala medier eller e-post. Detta säkerställs genom att SkimSafe själva kontaktar de berörda plattformarna, med hållbara bevis för att ditt konto är hackat. Med andra ord erbjuds en stark röst i kampen för upprättelse, vilket behövs för att få rätt hjälp så snabbt som möjligt.

SkimSafe Online skyddar dig både före, under och efter ett bedrägeri

SkimSafe Online skyddar dig under alla faser av ett bedrägeri; från att någon kapar dina personliga uppgifter, till att du måste kräva tillbaka sådant som har förlorats. Genom samarbeten med myndigheter och viktiga kreditupplysningsföretag, liksom konstant bevakning av dina personliga uppgifter på Dark Web, upptäcks misstänkta aktiviteter som tyder på en kommande ID-kapning. På så sätt kan bedrägeriförsöket ofta stoppas i ett tidigt skede, vilket minimerar eventuella förluster. Om du trots allt har blivit utsatt för ett fullbordat bedrägeri får du hjälp att bestrida fakturor samt begära ersättning från banken. SkimSafe visar med andra ord vägen mot upprättelse.

Läs mer på temat